SZIE KOTI

Intézetünkről

A Környezettudományi Intézet 4 belső és 1 kihelyezett tanszékből áll. A Kémia, a Talajtani és Agrokémiai, a Környezettechnológiai és Hulladékgazdálkodási valamint a Vízgazdálkodási Tanszékek mellett Intézetünkhöz tartozik a Kihelyezett Talajtani és Agrokémiai Tanszék is. 

Az Intézetünkhöz tartozó egységek professzorai, oktatói és munkatársai, valamint a műszaki infrastrukturális feltételeink lehetővé teszik a kimagasló színvonalú oktatási és kutatási tevékenységet. A különböző időpontban létrejött Tanszékek (történetük az adott Tanszék alatt található) lefedik a környezettudományok teljes területét, hiszen az alapot jelentő kémia mellett Intézetünkhöz tartoznak a talajjal és a vízzel kapcsolatos diszciplínák, valamint a munkaerőpiaci feltételeknek és a hallgatói igényeknek megfelelően egy új területként a hulladékgazdálkodás.

Ezzel a háttérrel Intézetünk valóban megtestesíti a környezettudományok komplexitását, amely a természet-, és műszaki tudományokon alapul, de azoktól részben eltérő szemléletű és célkitűzésű tudományterületet jelent. Intézetünk célkitűzése, hogy ezt az eltérő szemléletmódot oktatási és kutatási programjainkban is megjelenítsük.

Tanszékekeink oktatói, amellett hogy kulcsfontosságú tárgyakat oktatnak a Mezőgazdasági-, és Környezettudományi Kar több BSc. és MSc. szakán, meghatározó szerepet játszanak a környezetmérnökök képzésében, hiszen ennek a szaknak a legtöbb tárgya Intézetünkhöz tartozik és a szak vezetését is mi látjuk el.

English