SZIE KEMT

Dr. Horváth Márk

tudományos munkatárs

Iroda: Főépület 2104

Telefon: +3628/522-000/2306

E-mail: horvath.mark@mkk.szie.hu

Fogadóóra: kedd 9:00 - 10:00

Letölthető CV, publikációs lista, MTMT link

Okleveles környezetmérnökként valamint okleveles mérnök-tanárként szerzett egyetemi diplomát, majd környezettudomány szakterületen szerzett PhD fokozatot. 2010 óta a Kémia és Biokémia Tanszék dolgozója, valamint az Izotóplaboratóriumában sugárvédelmi megbízott-helyettese. 2012-től a Nemzeti Akkreditáló Testület minősítő szakértője.

Külföldi szakmai tanulmányutak: Kassa (Szlovákia), Hamburg (Németország), Ankara (Törökország), Syracuse (NY USA). 

Oktatott tantárgyak:

Műszaki kémia (BSc), Mezőgazdasági kémia (BSc), Mezőgazdasági kémia (BSc levelező), Környezetvédelmi analitika (BSc), Környezetvédelmi analitika (MSc PÓT), Sugárzástani alapismeretek (BSc), Vízanalitikai gyakorlatok (BSc), Műszeres környezetanalitika, monitoring (MSc), Műszeres környezetvédelmi analitika (MSc), Műszeres környezetanalitika, monitoring (MSc levelező).

Kutatási terület:

Extrakciós módszerek, műszeres analitika, plazma emissziós sugárforrások, környezetanalitikai vizsgálatok.

Válogatott publikációk:

Geczi G., Horvath M., Kaszab T., Alemany G. G., 2013. No Major Differences Found between the Effects of Microwave-Based and Conventional Heat Treatment Methods on Two Different Liquid Foods. Plos One 8:(1) pp. 1-12.

Horvath M., Halasz G., Kucanova E., Kuciková B., Fekete I., Remeteiova D., Heltai Gy., Florian K., 2013. Sequential extraction studies on aquatic sediment and biofilm samples for the assessment of heavy metal mobility. Microchemical Journal 107: pp. 121-125.

Cerveny V., Horvath M., Broekaert J.A.C., 2013. Determination Of Mercury In Water Samples By Electrochemical Cold Vapor Generation Coupled To Microstrip Microwave Induced Helium Plasma Optical Emission Spectrometry. Microchemical Journal 107: pp. 10-16.

Remeteiova D., Rusnak R., Kucanova E., Fioova B., Ruzickova S., Fekete I., Horvath M., Dirner V.., 2012. Environmental study of two significant solid samples: gravitation dust sediment and soil. Environmental Monitoring and Assessment 184: pp. 1121-1130.

Garnacho G., Kaszab T., Horvath M., Geczi G., 2012. Comparative Study Of Heat-Treated Orange Juice, Journal of Microbiology biotechnology and Food Sciences 2:(3) pp. 446-457.